آهن آلات به دلیل کاربردهای مختلفی که دارند، به طور پیوسته تولید و عرضه می‌شوند. قطعا شما نیز در جاده‌ها و خیابان‌ها انواع خودروهای حمل بار را دیده‌اید که محموله آن‌ها آهن بوده است. از ورق‌های فولادی گرفته تا لوله‌های فولادی و شمش‌های آهن، حمل آهن آلات کاری سخت و خطرناک است؛ به همین دلیل توصیه می‌شود به منظور جلوگیری از بروز خطرات احتمالی، این کار را به شرکت‌های باربری معتبر که مجهز به نرم افزار مدیریت ناوگان حمل و نقل هستند بسپارید تا اطمینان حاصل شود بارهایتان به صورت ایمن به مقصد نهایی منتقل می‌شوند. به دلیل اهمیتی که این موضوع دارد، در این مطلب از آهن آکس تصمیم گرفته‌ایم نکات مهم در حمل و نقل آهن آلات را توضیح دهیم. ما را تا پایان همراهی کنید.

باربری آهن آلات با وسیله نقلیه مناسب

یکی از نکات مهم در حمل و نقل آهن آلات که باید مورد توجه قرار بگیرد، انتخاب وسیله نقلیه مناسب است؛ زیرا هر کدام از آهن آلات شرایط ویژه‌ای برای حمل و جابجایی دارند و باید بر اساس نوع آهن آلات، وسیله نقلیه مناسب را انتخاب کنیم. در ادامه روش‌های ایمن حمل و نقل آهن آلات آورده شده‌اند.

1-سیستم حمل و نقل جاده‌ای آهن

حمل و نقل جاده‌ای آهن یکی از پرطرفدارترین و پراستفاده‌ترین روش‌های حمل و نقل آهن آلات است. در این روش می‌توان از انواع وسایل نقلیه سنگین و سبک استفاده کرد. حمل و نقل جاده‌ای با مزایا و معایبی همراه است. از مهم‌ترین مزایای این روش می‌توان به سرعت بیشتر در حمل و نقل، استفاده از راه‌های میانبر برای کاهش زمان رسیدن بار و محدودیت کم در میزان حمل آهن آلات اشاره کرد.

2-حمل و نقل ریلی آهن آلات

در حمل و نقل ریلی از قطارها و واگن‌های مخصوص حمل آهن آلات استفاده می‌شود. این روش کمترین خطرات حادثه‌ای را به دنبال داشته، قابلیت حمل بار در ظرفیت‌های بالا را دارد و می‌تواند در کاهش هزینه‌های حمل و نقل نیز موثر باشد.

از نکات مهم در حمل و نقل آهن آلات به روش ریلی می‌توان به این موضوع اشاره کرد که برای تمامی مقاصد قابلیت استفاده ندارد، نمی‌تواند هر نوع آهن آلاتی را حمل کند و نیاز به زمان بیشتری برای حمل و نقل است.

3-حمل و نقل آهن آلات با کانتینر (حمل دریایی)

یکی از روش‌های ایده آل در حمل و نقل آهن آلات، استفاده از کانتینر است. در این روش آهن آلات را در کانتینرهایی با ابعاد استاندارد قرار می‌دهند و سپس با کشتی به مقصد حمل می‌شوند.

حمل دریایی مناسب مسافت‌های طولانی و حجم بالای بار است. برای اینکه در این روش به محصولات آسیبی وارد نشود، باید از بسته‌بندی مناسب و تجهیزات حمل و نقل باکیفیت استفاده شود. از طرف دیگر، برای این روش باید به سراغ شرکت‌های حمل و نقل معتبر بروید تا از هرگونه سوءاستفاده جلوگیری شود.

باربری آهن آلات

حمل و نقل جاده‌ای بهتر است یا ریلی؟

در کشوری مانند ایران با وجود اینکه میزان مصرف فرآورده‌های نفتی بالاست، اما به دلایل زیر حمل و نقلی جاده‌ای به حمل و نقل ریلی ترجیح داده می‌شود:

  • انعطاف‌پذیری در انتخاب مسیر و مقدار کالا
  • تعداد دفعات بارگیری کمتر
  • کنترل دائمی روی کالا در طی مسیر
  • سهولت دسترسی به مراکز تولید و جذب
  • در دسترس بودن وسیله نقلیه
  • زمان کوتاه‌تر در رسیدن کالا به مقصد
  • عدم گسترش شرایط سراسری راه‌آهن

هزینه حمل و نقل آهن آلات

یکی دیگر از نکات مهم در حمل و نقل آهن آلات، در نظر گرفتن هزینه حمل بار است این هزینه به فاکتورهای زیر بستگی دارد:

  • فاصله مبدأ تا مقصد: برخی از کارخانه‌ها در ارسال محصولات به شهرهای مختلف، تعرفه‌های مشخصی را در نظر گرفته‌اند و برخی دیگر نیز بر اساس مسافت و وزن محموله، قیمت را مشخص می‌کنند. مسلما هزینه حمل و نقل برای مسافت‌های طولانی بیشتر خواهد بود.
  • نوع وسیله نقلیه: با توجه به حجم سفارش و مسافت، می‌توان از روش‌های حمل و نقل متفاوت و وسایل نقلیه مختلفی برای حمل و نقل آهن آلات استفاده کرد.
  • حجم سفارش: یکی دیگر از نکات مهم در حمل و نقل آهن آلات توجه به حجم بار است. هرچقدر میزان سفارش بیشتر باشد، باید هزینه بیشتری را برای کرایه و حمل و نقل بپردازید.
  • زمان ارسال بار: در مواقعی از سال که حجم سفارشات بالاست و تقاضا برای محصولات زیاد است، هزینه حمل و نقل بیشتر می‌شود اما در مواقعی که عرضه بیشتر از تقاضا باشد، تولیدکنندگان برای اینکه مشتریان را به خرید ترغیب کنند، هزینه حمل و نقل را کاهش می‌دهند.
  • آب و هوا: در انواع روش‌های حمل و نقل به ویژه حمل و نقل جاده‌ای، اگر جاده‌ها برفی یا بارانی باشند، به دلیل افزایش ریسک رانندگی، هزینه حمل و نقل نیز بیشتر خواهد بود.

سخن پایانی